Exercitii la sol!

Testimoniale beneficiari

Aflat la final, proiectul ”Exerciți la sol!” a adunat 5 testimoniale de la beneficiarii săi:

 

Student:

”Vizita la ferma de vaci pe care am realizat-o în aprilie, alături de colegi și de doamna profesor Andra Porutiu a fost foarte interesantă. Cu toate ca a fost o zi veritabila de primăvara (a nins pe tot parcursul vizitei noastre în ferma), am putut să vizităm adăposturile cu vaci, sala de muls și locurile special realizate pentru depozitarea furajelor. Am aflat multe informații despre evoluția fermei și despre felul în care ferma își desfășoară activitatea zilnica.”

 

Student:

”Am fost foarte impresionat de ferma pe care am vizitat-o și am înțeles de la reprezentanții fermei ca este cea mai moderna ferma de vaci din Transilvania. Am văzut adăposturile unde sunt ținute vacile, cât și adăposturile pentru viței. De asemenea un reprezentant al fermei ne-a explicat cum realizează amestecul de furajele pentru vaci și cum se realizează mulsul mecanizat al acestora.”

 

Student:

”Cel mai mult mi-a plăcut la ferma de vaci pe care am vizitat-o în cadrul excursiei de studiu, că este digitalizată. Asta înseamnă că fiecare exemplar are montat un sistem prin care se monitorizează tot timpul temperatura, cât a mâncat, cât de mult s-a mișcat și alți parametri pentru a se vedea dacă vaca respectivă are probleme sau este sănătoasă. Astfel medicul veterinar din cadrul fermei poate urmări zilnic și în timp real evoluția fiecărei vaci pe o aplicație instalată pe telefon.”

 

Fermier:

”Vizita de studiu ne-a ajutat mult să vedem un alt fel de organizare a producției de foraje, gestiunii solului și producției de lapte. Ferma Carmo lact este un model de buna practică în zootehnie, investițiile în spațiile de cazare, utilaje agricole, genetica șeptel selectată pe criterii de performanta și rețete de furajare coordonate de specialiști a dus producția medie la peste 38 ltr/zi/cap, producție integrată în propria fabrică de procesare. Este impresionant cum atenția la fiecare detaliu poate influența calitatea produsului finit.”

 

Fermieri:

„În cadrul proiectului „Exerciții la sol”, am  avut o experiență unica și  benefică care m-a făcut să înțeleg și mai mult cât de importante sunt analizarea și executarea lucrărilor la nivelul solului. Am beneficiat și eu de o analiză a solului pe care-l cultiv. Rezultatul analizei mi-a fost interpretat de un inginer agronom, care pe baza rezultatelor mi-a acordat și o scurtă consultanță  privind culturile  care pot fi făcute în funcție de solul analizat.
De asemenea la conferința de diseminare a rezultatelor proiectului „Exerciții la sol” la care am participat, s-a subliniat încă o dată importanța analizării solului și implicațiile pozitive ale testării acestuia, cât și bunele practici agricole privind lucrările solului analizat.”

 

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants