Exercitii la sol!

Conferința de diseminare a rezultatelor proiectului ”Exerciții la sol!”

Joi, 22.06.2023, a avut loc la Cluj Hub, în Sala Verde, conferința de diseminare a rezultatelor proiectului ”Exerciții la sol!”.

Echipa de implementare a prezentat activitățile, rezultatele acestora, perspectivele fermierilor, UAT-urilor și instituțiilor relevante asupra problematicii gestiunii sustenabile a solului așa cum au reieșit în urma chestionarelor și activităților derulate cu aceștia, bune practici pentru fermieri privind testarea solului dar și planurile următoare privind activitățile de comunicare a rezultatelor către actorii instituționali de la nivel central.

În mod deosebit, interesul celor din sală, așa cum a reieșit din întrebările adresate, a fost legat de procesul de testare și interpretare a analizelor de sol, a corelației între o hrană sănătoasă și un sol sănătos dar și cu privire la agricultura ecologică. Astfel, în urma celor patru prezentări susținute de experții din proiect, s-a dezvoltat o dezbatere vie pe modul în care putem fiecare dintre noi să testăm solul, care sunt limitele dar și avantajele unei astfel de activități, ce putem învăța din o cunoaștere mai bună și o testare frecventă a solului dar și care sunt mijloacele de informare care să ne ajute în determinarea celor mai bune tratamente solului.

Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Direcției Agricole Județene, Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Facultății de Geografie și Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, Organizaților Neguvernamentale active în sectorul dezvoltării rurale dar și liceelor agricole active în proiect.

Pentru Fundația HEKS/EPER România și partenerul: Fundația FAER , conferința reprezintă un jalon important atât în progresul proiectului ”Exerciții la sol!” cât și în dezvoltarea expertizei echipei în domeniul agroecologiei și implicit al dezvoltării durabile. Astfel se extinde activitatea celor două entități, abordându-se problematicile dezvoltării comunitare dintr-o prismă holistică: socială, economică, de mediu și politică.

Proiectul este derulat de Fundația HEKS/EPER România și Fundația FAER și beneficiază de o finanțare în valoare de 195.778,04 euro, prin programul Active Citizen Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.


Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants